Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Sirou Kamo

Sirou Kamo är en av de bästa knivsmederna från Japan. Hans knivar är slipade från bägge sidor vilket passar oss Svenskar mycket bra. Bladet är smitt från "white paper-stål", ett stål med hög kolhalt som är mycket hårt men ändå inte skört som de flesta stål av denna typ. Detta lager av "white paper-stål" smids ihop med en eller två laminat av mjukare "månglagrat" damaskusstål, kallat "Suminigashi" på Japanska, för att ge kniven styrka och skönhet till det färdiga bladet. Härdningen är över 60 HRC. Knivarna är inte rostfria på grund av avsaknaden av krom.

Takefu har varit center för metallsmideskonst i över 700 år. Denna långa tradition växte fram då järnmalm och järnsand hittades i Chinoberget och Chinofloden som ligger nära Takefu. Järnet i Chinofloden brukas än i dag på vissa ställen till speciella ändamål i låga kvantiteter.

Staden Takefu sammanslogs med staden Imadate 1:a Oktober 2005. Det nya namnet blev "Echizen City". Detta är en återuppståndelse av den historiska provinsen Echizen som idag är den norra delen av Fukui.

Skötselråd:

För att dessa knivar ska hålla så länge som möjligt så måste de sköljas av omedelbart efter användning. Knivarna är av mycket hög kolhalt, precis som traditionella japanska knivar ska vara, och avsaknaden av krom gör stålet mottagligt för rost. De ligger packade i "antirostpapper" och skulle kniven torka måste den oljas in igen för bästa skydd. Slipning sker bäst med våtsten eller professionell slipning från oss på Sliperi Eggen / Knivar.nu. Ett års gratis knivslipning medföljer köpet av varje kniv!

Nyhetsbrev

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet.